Спорт

СДВР затяга сигурността около Левски – Марибор


СДВР предприема сериозни мерки за охрана на обществения ред в столицата във връзка с предстоящата футболна среща между отборите на Левски и Марибор.

Ето и съобщението от столичната полиция:

Днес, от 20.00 часа, на стадион ”Георги Аспарухов” ще се проведе футболна среща от турнира Лига Европа между отборите на ПФК „Левски”  и ФК „Марибор”. Служители от Столична дирекция на вътрешните работи предприемат всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата във връзка с предстоящия мач.

Припомняме забранените за носене предмети – огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки и всякакви стъклени предмети, включително и флакони с парфюми. Малолетните ще бъдат допускани само с пълнолетен придружител и след попълване на декларация.

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на реда и недопускането на инциденти на територията на София. Пристигащите организирано привърженици на гостуващия отбор ще бъдат съпровождани от полицейски служители до подсигурените за паркиране места в района на стадиона. 

Полицаите ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач на изградени контролно-пропускателни пунктове. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически и…