Спорт

Дел Потро продължава с победите


Хуан Мартин дел Потро се справи с Жоао Соуса в три сета – 6:3, 1:6, 6:3 и на осминафиналите ще срещне изненадата Таро Даниел от Япония, който елиминира последователно Джак Сок и Кайл Едмънд. Той нямаше много време за почивка след победата си над световният №1 Новак Джокович.

Аржентинецът не беше свеж и това бе причината Соуса да му създаде толкова много проблеми. Той стигна до пробив в третия гейм, но не успя да го задържи и аржентинецът веднага отговори с рибрейк. При 4:3 в своя полза Дел Потро Соуса допусна няколко поредни грешки, които му костваха загуба на гейма. Това беше ключовият момент в сета, защото веднага след това Дел Потро наниза три аса и с гейм на нула си осигури аванс в резултата.

Съотношението на силите рязко се промени във втория сет. Ударите на Соуса станаха много по-прецизни и когато той проби в четвъртия гейм, придоби още повече увереност. Дел Потро нямаше адекватен отговор и отстъпи частта с 1:6, а затрудненото му придвижване по корта не даваше много поводи за оптимизъм на феновете му. Аржентинецът обаче за пореден път демонстрира характер и благодарение на убийствения си форхенд доминираше в третия сет, а при 3:2 се възползва от колебливата игра на съперника си и реализира така важния пробив. Делпо пропусна два мачбола в следващия гейм, но на свой сервис беше убедителен и вече е сред последните 16 в турнира.

До осминафиналите не стигна Жо-Вилфред Цонга. Французинът беше отстранен от левичаря Жил Мюлер. Представителят на Люксембург игра много ст…