Спорт

Как спортистите плащат в Рио


Водещата в света система за разплащания създаде най-модерната технологична платежна система за Олимпиадата в Рио де Жанейро по случай 30-годишното си партньорство с олимпийските и параолимпийските игри.

Благодарение на приблизително 4 000 безконтактни POS терминала, инсталирани на ключови за Олимпиадата в Рио де Жанейро места, феновете и спортистите се възползват от редица нововъведения в разплащанията при покупка на храна, напитки и сувенири, като:

Visa пръстен за разплащания: Всички 60 спортисти от символичния отбор на Visa , който включва и 10 атлети бежанци, получиха като разплащателно средство първия безконтактен и токенизиран пръстен за разплащания.

Гривна за разплащания Pulseira Bradesco: Разработена в сътрудничество с бразилската банка Bradesco, гривната може да се адаптира към размера на китката и е резистентна на изпотяване и вода. Гривната, която може да се използва на всички олимпийски обекти, стана притежание на 3 000 подбрани фенове, служители и посетители на олимпийските игри.

Часовник Swatch Bellamy: В партньорство със Swatch е създаден първият часовник за безконтактни разплащания, който е достъпен за потребителите в Бразилия и може да бъде закупен в търговските обекти на олимпийските игри.

Брандирана гривна за разплащания за британски отбор: Всички 366 спортисти от отбора на Великобритания, както и още 150 членове на олимпийската делегация трансформират опита си в разплащанията със специалната брандирана гривна, която им позволява да правят пок…