Спорт

Милан надви Торино в драматичен мач


Милан започна сезона по добър начин, след като надви амбициозния тим на Торино с 3:2 на своя “Сан Сиро“. Мачът бе белязан от голяма драма и домакините като нищо можеха да се задоволят с една точка в самия край. 

Това бе дебютен мач за наставниците на двата тима – Винченцо Монтела на Милан и Синиша Михайлович на “Биковете“. Конфузното е, че последният направи официалния си дебют начело на торинци именно срещу отбора, от който бе уволнен през месец април.

Бака изригна с хеттрик, след като наниза попадения в 39-ата, 50-ата и 62-ата минути, а попаденията за гостите бяха дело на Белоти в 48-ата минута и Басели в 90-ата. 

В 96-ата минута гостите можеха да стигнат до изравнителен гол , но Доннарума спаси дузпата, която бе бита от Белоти и така спаси победата на отбора си. Палета бе изгонен минути преди това, след като фаулира “антигероя“ за Торо в наказателното поле и реферът му показа втори жълт и червен картон. 

Така Торино няма победа над „росонерите“ в 17 поредни срещи.

Срещата бе помрачена от контузиите на Ляич от Торино и Беролачи от Милан, като вторият влезе като резерва и престоя едва 6 минути на терена….