Бизнес и Политика

Стара хартия за нова книга

За четвърта поредна година се провежда кампанията „Стара хартия за нова книга”. По време на кампанията, всяко дете (с възрастен), което донесе 5 кг. хартия за рециклиране в пунктовете, получава книга подарък.

Тази година „Стара хартия за нова книга” ще се проведе в 4 града, както следва Хасково – 10-ти септември, София – 11-ти септември, Варна – 17-ти септември и Русе – 18-ти септември.

Целта на кампанията е, да научи децата на основните неща, които трябва да знаят за рециклирането, опазването на природата и разделното събиране на отпадъци.

Миналата година „Стара хартия за нова книга” се проведе в три града – София, Пловдив и Русе. В инициативата се включиха над 5000 деца, а събраната хартия за рециклиране беше 26,5 тона, което се равнява на близо 345 спасени от изсичане дървета. Тази година, инициаторите се надяват на още по-добри резултати, заради добавянето на 4-ти град.

Тази година, за децата е приготвена и забавен, образователен конкурс за разказ на тема „Добрият великан”. Конкурсът ще се провежда в 2 категории – от 7 до 10 години и от 11 до 14 години. Децата, които вземат участие в конкурса ще трябва да напишат „разпрекрасна история с великани сънища и мечти”.

Повече информация за конкурса и кампанията, можеда видите в страницата на събитието във Facebook тук.