Спорт

Италианец спечели Обиколката на България


22-годишният италианец Марко Текио от отбора на „Униеуро“ спечели 65-ата Обиколка на България. В последния 6-и етап, от Мъглиж до Троян  (132 км), талантливият младок от Виченца завърши заедно с основната група и запази преднината си от минута и 27 секунди пред втория в генералното класиране. 

Победител в етапа стана Виталий Бутс. Той изпревари с финален спринт италианецът Филипо Фиорели от отбора на „Делио Галина Колосио“. Трети завърши Евгений Гидих от тима „Вино форевър“. Времето, за което победителят взе разстоянието, е 3 часа 13 минути и 34 секунди.

След Текио в генералното класиране се нареди неговият сънародник и съотборник Симоне Раванели. Трети в тазгодишната Обиколка завърши Жандос Бижигитов от „Винофоревър“, който изостана на 2 минути и 33 секунди от Текио.  

Най-добрият млад състезател в Обиколката е победителят в тура – Марко Текио. Той е едва на 22 години. 

За най-активен състезател приза спечели Евгени Собал от отбора на „Минск“. Най-добър катерач стана Станислав Башков. Беларусинът се състезава също за тима на „Минск“. До вчера водач в класирането за катерачи бе Андрий Браташчук, но той не се появи на старт днес. Причината бе, че състезателят ще жени утре и ще изпусне сватбата, ако остане за финала.

Най-добре от българските състезатели се представи Евгени Балев от тима на „Несебър Шокблейз“. Той завърши на шесто място в крайното класиране. 

По време…