Спорт

Фаворитите не допуснаха грешки и в 5-ия ден на US Open


Испанският ас Рафаел Надал продължава уверено напред в Откритото първенство на САЩ.

Тази нощ бившият номер 1 в света надигра с категоричното 6:1, 6:4, 6:2 руснакa Андрей Кузнецов и се класира за 1/8-финал в надпреварата.

Надал нямаше особени трудности в мача, като през повечето време бе играчът, който контролира събитията на корта. Единствено във втория сет Кузнецов до един момент бе равностоен на далеч по-именития си съперник. Руснакът успя да докара нещата до 4:4 след няколко разменени пробива, но в края силите му не издържаха и той загуби сета с 4:6. След това за Надал не бе проблем да довърши започнатото и да спечели и следващия сет с 6:2 и да затвори мача в своя полза.

Така двукратният шампион в Ню Йорк продължава в следващата фаза на турнира, където ще се изправи срещу французина Лука Пуи.

Французите Жо-Вилфред Цонга и Гаел Монфис също нямаха проблеми по да заслужат мястото си на 1/8-финалите нa последния турнир от Големия шлем.

И двамата записаха чисти трисетови победи в третия кръг съответно над Кевин Андерсон и Николас Алмагро.

Цонга победи южноафриканеца Андерсон с 6:3, 6:4, 7:6 за 2 часа и 45 минути. В следващия кръг го чака среща с Джак Сок от САЩ, който пък отстрани също в три сета Марин Чилич – 6:3, 6:4, 6:3.

Монфис пък се справи с Алмагро още по-лесно с 6:4, 6:2, 6:4 за по-малко от 2 часа. На 1/8-финала му предстои среща с Маркос Багдатис, който победи Райън Харисън.

Тази нощ се изиграха и всички постанали срещи от петия ден на надпревар…