Спорт

Ливърпул с успех над шампиона Лестър


Ливърпул разби с 4:1 миналогодишния шампион Лестър в първия си домакински мач за сезона. Мърсисайдци отпразнуваха подобаващо новооткритата главна трибуна на „Анфийлд“, с която капацитетът на стадиона се увеличи с близо 8 500 зрители. Селекцията на Юрген Клоп демонстрира много мощна игра в атака, която бе материализирана от головете на Роберто Фирмино (13′, 89′), Садио Мане (31′) и Адам Лалана (56′). Джейми Варди върна едно попадение (38′), но това бе крайно недостатъчно за шампионите.

Ливърпул тотално доминираше през първата част, като скоростта на Мане, Стъридж и Фирмино се оказа голямо изпитание за отбраната на Лестър. Още в 13-ата минута Милнър намери добре Фирмино на границата на наказателното поле. Бразилецът преодоля Хут и стреля покрай Шмайхел, давайки аванс на домакините. В 26-ата минута Шмайхел спаси отбора си от втори гол, след като Мане се озова очи в очи с него, но стражът изби. Пет минути след това второто попадение стана факт. Този път Хендерсън изведе добре Стъридж, нападателят пусна с пета към Мане, който стреля точно за 2:0. Шмайхел отново се намеси и докосна топката, но това се оказа недостатъчно. 

В 38-ата минута Лукаш Лейва подари на Лестър гол. Бразилецът опита непохватен пас към Миньоле, но вместо това сервира топката на Варди, който вкара на празна врата. Лестър дори можеше да стигне до равенство в 41-ата минута, когато Миньоле се намеси лошо при един дълго изпълнен тъч. Морган игра с глава, след което топката ср…