Спорт

От Спортинг (Лисабон) искат Роналдо да се върне


Президентът на португалския Спортинг (Лисабон) Бруно де Карвальо разкри, че ще направи всичко по силите си, за да привлече звездата на европейския футбол Кристиано Роналдо обратно в клуба преди да окачи бутонките си на стената.

Роналдо прекара шест години в Спортинг, присъединявайки се от тима на Насионал (Мадейра) през вече далечната 1997 година. Тогава нападателят е само на 12 години. През сезон 2002-03 той влиза и в мъжкия състав, където изиграва 31 мача и вкарва 5 гола преди да бъде продаден на английския Манчестър Юнайтед.

Именно Юнайтед бе трамплинът на Роналдо към големия футбол. Той прекара шест години на „Олд Трафорд“, след което дойдоха и най-славните му дни в Реал (Мадрид), където до момента има 349 гола в 365 мача.

„Без съмнение бих искал да видя как Роналдо завършва кариерата си тук, вкъщи. Той представлява голяма част от нас и би било наистина прекрасно да приключи кариерата си тук. Той е посланик на футбола по цял свят. Кристиано винаги говори за нас (имайки предвид Спортинг (Лисабон)), много е привързан към клуба.“, призна Де Карвальо пред испанското спортно издание „Марка“.

Любопитното е, че самият Роналдо неведнъж е заявявал, че иска да завърши кариерата си в Реал (Мадрид).

Звездата ще се изправи много скоро срещу бившия си отбор, тъй като Реал (Мадрид) посреща Спортинг (Лисабон) в първи мач от груповата фаза на Шампионската лига в сряда.

 …