Спорт

Вратарска грешка лиши Лудогорец от победа над Базел


Отборите на Базел и Лудогорец завършиха при резултат 1:1 в първия си мач от група „А“ на Шампионската лига. Българският шампион поведе в резултата в самия край на първото полувреме след страхотна контраатака и прекрасно попадение на Джонатан Кафу, но десет минути преди края на двубоя вратаря на „орлите“ Владислав Стоянов направи груба грешка, позволявайки на домакините да изкопчат точката.

90+4′ – Край на мача. Базел – Лудогорец 1:1.

80′ – Гол за Базел! Сякаш от нищото швейцарците отбелязаха, не и без помощта на българския страж. Стоянов излезе неразчетено и изби центрирана топка с една ръка, но за негово нещастие тя попадна в Ренато Щефен, който я насочи в мрежата за 1:1.

78′ – Базел увеличи оборотите, но така и не достига до чисто голово поожение. Ланг напредна отдясно и пробва центриране, което обаче се превърна в лек удар, който Владислав Стоянов улови безпроблемно.

69′ – Лудогорец изтегли играта си в по-задни позиции с оглед резултата и изчаква шанса си на контраатаки и засега тактиката на Георги Дерменджиев сработва перфектно.

67′ – Едер Баланта стреля с глава към българската врата, но ударът му преминава на около метър над напречната греда.

66′ – Нарушение на Козмин Моци в средата на терена, но жълт картон получава футболиста на домакините Ренато Щефен, който поиска именно официално предупреждение за съперника си, но бурната му реакция предизвика друго у съдията.

56′ – Грешка в отбраната на Лудог…