Спорт

Бътън: Формула 1 има нужда да привлече млада публика


Бившият световен шампион във Формула 1 Дженсън Бътън заяви, че новите шефове от Liberty Media трябва да направят високоскоростния спорта още по-привлекателен за младото поколение.

Преди началото на уикенда в Сингапур пилотът на Макларън бе попитан от журналисти какво мисли за новите акционери и как те биха били полезни за популяризираето на Ф1.

„Не съм чул много неща по въпроса и не знам много за тях. Струва ми се хубаво, че са американци, защото ще направят Ф1 по-известна в Щатите, а това ще привлече още публика. Доколкото виждам, се интересуват от това да привлекат повече млада публика, а ние имаме нужда от това. Средната възраст е много по-висока, отколкото би трябвало да бъде, имайки предвид, че имаме 18-годишен на стартовата решетка. В момента е около 30-40 години. Това трябва да се промени. Трябва да се прицелим в по-младото поколение“ коментира Бътън.

„Също така знам, че искат да запазят историческите писти в календара, което е важно, защото те са сърцето и душата на Формула 1“, допълни пилотът на Макларън.

На въпроса как може спортът да стане по-привлекателен за младите, Дженсън напомни, че това не е негова работа. След това добави, че Ф1 трябва някак да стане по-интересна от популярната игра Pokemon Go.

„Винаги има идеи. Моето мнение не е важно, но Liberty Media знаят какво искат младите със социалните медии и технологиите. Формула 1 е високотехнологичен спорт и това би трябвало да ги привлича, но очевидно не става. Запалят ли …