Спорт

Палийски: Николай Костов е наглец!


Президентът на Ботев (Пловдив) Ангел Палийски отговори на бившия наставник на „канарчетата“ Николай Костов. Вчера специалистът каза, че интригите са част от пловдивския клуб и нападна ръководството.

„Шокиран съм от персоналните публични атака, отправени от г-н Костов по адрес на служители на Ботев. Твърденията му са абсурдни, противоречиви и лишени от всякаква елементарна логика. Николай Костов получи пълна свобода на действие по спортно-техническите въпроси и не получи отказа на нито едно свое желание във времето, в което бе начело на представителния отбор.

Неблагодарността и лицемерието на този човек преминаха границата на търпението. Съветвам г-н Костов в бъдещите си публични изяви да коментира само спортно-техническата част от престоя си в Ботев, в която се предполага, че е неговата сила. Може да се опита да преброи футболистите, които успя да освободи и привлече за 9 месеца. Ще посочи ли г-н Костов младите футболисти, които той успя да наложи в представителния отбор?

Да си даде отговор на въпроса дали изгледа и един мач на някой от преотстъпените от него млади играчи. Да си даде сметка относно функционалното състояние, в което остави отбора, а също и дали е професионално да се проведе предсезонна подготовка, без да се направят функционални и лабораторни изследвания и подготовката да бъде съобразена с тях.

Нека г-н Костов да преброи с колко различни двойки централни защитници излезе Ботев под негово ръководство и да потърси място в книгата на Ги…