Спорт

Юнайтед и Астана започнаха с поражения в Лига Европа


Груповата фаза на Лига Европа стартира с пълна сила, а първите двубои от ранната програма на втория по сила европейски клубен турнир ни предложиха много драматични моменти и един куп голове.

Един от големите фаворити за спечелване а тазгодишния трофей в турнира – Манчестър Юнайтед започна с фалстарт, губейки като гост с 0:1 срещу Фейенорд.

Жозе Моуриньо си позволи да направи цели 8 промени в състава, с което доказа, че тази надпревара е е приоритет в неговия лист с цели за сезона.

В 79-ата минута домакините отнеха една топка и нахлуха на скорост в полето на съперника. Йоргенсен напредна по крилото и пусна по земя за Тринидад де Вилена, който засече кълбото в мрежата на Де Хеа за 1:0. В ситуацията останаха съмнения за засада при паса към Йоргенсен, но попадението бе зачетено и до края на срещата остана единствено, носейки победата за холандците.

В друг любопитен сблъсък Живко Миланов игра цял мач при успеха на неговия Апоел (Никозия) с 2:1 в домакинството на водения от Станимир Стоилов Астана в среща от група B.

Гостите от Казахстан водеха на почивката след попадение на Максимович. В последните 15 минути обаче кипърският тим успя да обърне изцяло двубоя и да стигне до успеха след голове на Винисиус и Де Камарго.

Така Апоел взе частичен реванш за миналата година, когато двата тима се срещнаха в плейофите за влизане в Шампионската лига и тимът на Мъри Стоилов спечели с общ резултат 2:1.

Станахме свидетели и на още един фамозен обрат. Руският гранд Зенит изос…