Бизнес и Политика

Обсъждаме с Русия възможностите за бизнес


Възможности за увеличаване на стокообмена и развитието на икономическите връзки в двустранните отношения с Русия бяха обсъдени на среща на Съпредседателите на българо-руската междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество, която се проведе във Варна, съобщават от министерството на икономиката. От българска страна участие взеха министърът на енергетиката Теменужка Петкова и зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева, а от руска – първият заместник-министър на правосъдието на Руската федерация г-н Сергей Герасимов. В делегациите на двете страни бяха включени представители на държавната власт и на участващи в двустранните отношения компании.

Целта на срещата е да активизира работата на Междуправителствената комисия и да развие взетите решения по време на 15-тата сесия, състояла се през януари в гр. София.

„Вярвам, че проведената конструктивна дискусия и направените предложения, както от българска, така и от руска страна, ще спомогнат за развитието на пълния потенциал на двустранните ни отношения“, заяви зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева по време на срещата. Сред приоритетните области в двустранните отношения с Русия бяха отбелязани търговско-икономическото, инвестиционното и регионално сътрудничество, както и сътрудничеството по линия на малките и средни предприятия, енергетика, туризъм, строителство, селско стопанство, информационно-комуникационни технологии, транспорт, корабостроене и кораборемонт, наука …