Спорт

От ФА обмислят уволнението на Сам Алардайс


От Футболната асоциация на Англия сериозно обмислят дали да не прекратят договора на националния селекционер по футбол Сам Алардайс, пише „СкайСпортс“. Уволнението на 61-годишния специалист няма да бъде учудване за никому след разразилия се корупционен скандал с неговото участие.

Алардайс е бил заснет да съветва репортери под прикритие как да заобиколят правилото за прехвърляне на трансферни права на трети лица. Британският вестник „Гардиън” публикува видео, в което Алърдайс получава оферта за договор от 400 000 британски лири на година, за да съветва инвеститори в Хонконг и Сингапур, които се интересуват от закупуването на финансови/трансферни права на елитни футболисти.

Вътрешен източник от Футболната асоциация признава, че във въпросното видео Сам Алардайс не подбира особено внимателно думите си. Освен, че признава за съществуването на начини, с които да „се заобиколят“ някои от правилата относно трансферите, той се присмива на бившия старши треньор на „трите лъва“ Рой Ходжсън, критикувайки го, нарича принц Хари „много непослушно момче“ с определен намек и заявява, че „ФА е само и единствено машина за правене на пари“.

Ето и част от скандалното видео: