България Север

Хилядарка полетя към „полицейска акция“

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

68-годишна жена от Габрово стана жертва на измама, информират от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово. Шмекерията била извършена вчера.

Габровката обяснила, че на домашния й телефон позвънил непознат мъж, който се представил за полицейски служител. „Униформеният“ й съобщил, че в града били засечени измамници, а полицията работила по тяхното залавяне.

За да ги хванат обаче „криминалистът“ поискал от жената да съдейства на полицията, предоставяйки всичките си налични пари, уверявайки я, че след приключване на акцията, сумата ще й бъде върната.

Жената се доверила и без да подложи на съмнение казаното от гласа в слушалката опаковала 1130 лв. в хартиен плик, след което ги хвърлила през прозореца на улицата.

По случая в РУ – Габрово е образувано досъдебно производство.

От ОДМВР – Габрово за пореден път призовават гражданите да не се поддават на манипулации. При получаване на каквото и да било обаждане, свързано с искане на пари, телефонният разговор трябва да бъде прекъснат незабавно. Искането на пари по телефона е категоричен знак за измама! Дори отсрещната страна да настоява да останете на линия, затворете телефона и позвънете на най-близките си хора и на тел. 112!

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730