България Север

„Задържане под стража“ за опасен рецидивист, плашил с убийства

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

С определение от 30 септември т.г., състав на Окръжен съд – Габрово взе най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” по отношение на П.П. от гр. Априлци, обвинен в извършване на тежки престъпления – грабеж, представляващ опасен рецидив и закани за убийство.

П.П. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 9 септември 2016 г. в с. Стоките, общ. Севлиево, при условията на опасен рецидив, отнел мобилен телефон „Нокиа” от владението на жена от същото село, като употребил за това сила и заплашване.

П.П. е обвинен и в извършване на престъпления по чл.144 ал.3 във вр. с ал.1 от НК – закана за убийство по отношение на две лица. Престъпленията се извършени на 28 септември 2016 г. в с. Стоките, общ. Севлиево.

Съдебният състав счете, че с оглед събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че П.П. е извършил престъпленията, за които е привлечен в качеството на обвиняем, както и че е налице реална опасност същият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Предвид изложеното съдебният състав уважи искането на Окръжна прокуратура – Габрово и постанови „задържане под стража” по отношение на П.П.

Определението на Габровски окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Велико Търново в 3-дневен срок.

В случай на обжалване, делото се насрочва за разглеждане пред Апелативния съд за 6 октомври 2016 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730