Спорт

Класическа Швеция унизи националите


Българският национален отбор по футбол записа ново срамно поражение, след като отстъпи с 0:3 при гостуването си на Швеция в битка от третия кръг на световните квалификации.

Головете бяха дело на Тойвонен (39′), Хийемарк (45′) и Линдельоф (58′), а Ивелин Попов се оказа големия грешник на деня, след като лековерно пропиля две стопроцентови голови положения пред противниковата врата.

Иначе като цяло родните национали отстъпваха тотално във владеенето на топката през цялата среща като допуснаха и поредица от грешки в защита и напълно заслужено получиха нов урок от „тре кронур“.

Така скандинавците вече в 13 поредни мача нямат поражение срещу „лъвовете“, като в тях имат две равенства и 11 победи. Седем от тях са поредни, а головата разлика става все по-стряскаща – 0:20 в полза на шведите

Мачът по минути:

7′ Отбраната на България се пропука. Тойвонен отправи удар с глава от много близо разстояние, лед като засече центриране на Берг, но Стоянов се намеси решаващо.

22′ Георги Костадинов върна лошо към Васил Божиков. От ситуацията се възползва Маркус Берг, който бързо отне топката, но в крайна сметка бе спрян с тяло от Божиков, който успя да изчисти коженото кълбо в ъглов удар.

30′ След 30 минути игра българите все още не могат да застрашат с нищо противниковата врата. Шведите имат владение на топката над 60% и се опитват да притиснат „лъвовете“, принуждавайки ги да бъркат в пасовете.

31′ Екдал свари непо…