Бизнес и Политика

АЕЦ „Козлодуй“ объркала търг за 4 млн. лв.


24 часа

Дълги почивни дни, само ако се падат през уикенда

Дълги уикенди вече да се отпускат само ако националният празник се пада в събота или неделя. Тогава неработен ще е и следващият ги понеделник. Тази промяна в Кодекса на труда подготвя социалното министерство, научи “24 часа”. Това става след настояването на бизнеса да се премахнат дългите почивки и отработването в събота.

Труд

Да избегнем нов позор с Кр. Георгиева

Някога Уинстън Чърчил беше казал, че дипломацията е да кажеш на някого да върви по дяволите и той да попита как се стига до ада. Нещо такова се получи с номинацията на Кристалина Георгиева. Германия и Франция искаха да разкарат българката от поста еврокомисар по бюджета, който след референдумът за Brexit се оказа един от най-важните в ЕК.

Подлъгвайки нея и правителството с илюзорни шансове за кандидатура в ООН, те я пратиха по дяволите. Заслепена от кариеризъм и алчност, Георгиева веднага попита как да стигне до ада.

Стандарт

Синдикатите канят бизнеса на преговори за доходите

През тази седмица двата синдиката – КНСБ и КТ „Подкрепа“, ще поканят на масата за преговори петте работодателски организации. „Искаме да представим виждането си за излизане от ситуацията с блокираното договаряне на минималните осигурителни доходи“, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров. Профсъюзите настояват съвместно с бизнеса да намерят механизъм, по който в бъдеще двете страни да договарят минимални заплати по браншове без…