България Север

Съдят трима непълнолетни, обрали магазин и къща

Снимката е илюстративна

Снимката е илюстративна

Районна прокуратура – Дряново внесе в съда обвинителен акт срещу трима непълнолетни извършители на кражби на вещи от магазин и частен дом в с. Керека.

Обвинението срещу Серьожа М., Илиян П. и Ариф Б е за това, че през периода от време 01.11.2015г. – 14.12.2015г., в с.Керека, общ. Дряново, като непълнолетни, но разбирайки свойството и значението на извършеното и можейки да ръководят постъпките си, в различно съучастие, действайки при условията на продължавано престъпление, чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот, от магазин и от частен дом, отнели от владението на собствениците, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да присвоят чужди движими вещи на обща стойност 543.56 лв., немаловажен случай.

Тримата обвиняеми били ученици във ВУИ „Св.Св. Кирил и Методий“ с.Керека. Кражбите извършили в различно съучастие по време на престоя им в учебно заведение.

През нощта на 01.11.2015г., Серьожа М. напуснал района на училището, отишъл до магазин в селото, счупил стъкло на витрина и влязъл вътре. Взел различни хранителни продукти – майонези, маргарин, салами, суджук, кренвирши, пушено месо, вафли, десерти, бисквити, локум, запалки, консерви, дъвки, бонбони, един парфюм, два дезодоранта, чаши, две бутилки уиски, фъстъци, семки, бира и шоколади. Занесъл откраднатото в спалните помещения и изконсумирал с други момчета.

Вечерта на 13.12.2015 г., напуснали района на учебното заведение и отново извършили кражба на хранителни продукти от същия магазин, като този път откъртили дървена рамката, поставена на мястото на счупеното стъкло. Отнетото занесли в спалните помещения и изконсумирали.

В периода от 23.11 -14.12.2015г., напуснали учебното заведение и тръгнали по улиците на селото. Външният вид на една от къщите им направил впечатление и решили да откраднат вещи, които да продадат. Счупили с тухла стъкло на прозорец и влезли вътре, като взели две тонколони, мелничка, брадва, кристални чаши и 10 литра ракия. Няколко дни по-късно, отново извършили кражба от същата къща, като взели народна носия, ръчно тъкано платно и мъжка грейка.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730