Спорт

Чочев вкара, но Палермо се издъни


Бившият футболист на ЦСКА Ивайло Чочев отбеляза гол за Палермо, но тимът му загуби катастрофално у дома от Торино с 1:4 в двубой от 8-ия кръг на Серия А. Мачът на стадион „Ренцо Барбера“ започна по мечтан начин за домакините, след като още в 5-ата минута българинът откри за тима от Сицилия. 

Алеесами центрира в наказателното поле на гостите, където Чочев се извиси над всички и с глава изпрати топката във вратата на бившия страж на Манчестър Сити Джо Харт.

Голът бе негов първи в калчото от 19 април 2015, когато се разписа два пъти срещу Дженоа отново пред своите тифози за победата с 2:1. Родният национал има вече четири попадения в елита на Италия, а през този сезон се разписа вече и за Купата на Италия.

Още преди почивката обаче гостите от Торино успяха да постигнат пълен обрат. Адем Ляич вкара на два пъти, а Марко Бенаси затвърди превъзходството на гостите в добавеното време на първата част. През второто полувреме Палермо се опита да стигне до нещо в този мач, но без успех. За сметка на това гостите стигнаха до нов гол чрез Даниеле Бенасио, който оформи крайното 4:1.

След този успех Торино се изкачи на четвърто място във временното класиране с актив от 14 точки, а Палермо остава в зоната на изпадащите с 6 точки, като заема 18-о място….