България Север

Освен в зала „Възраждане“ Смешен филм фест 7 и на много други места

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

От днес, 20 октомври, до сряда, 26 октомври, всички габровци и гости на града ще имат възможността да се насладят на Седмото издание на Смешен филм фест, който освен в зала „Възраждане“ ще се проведе и на много места в Столицата на хумора и шегата.

Новината съобщи на пресконференция кметът на Габрово Таня Христова, в присъствието на Калина Вагенщайн, организатор на филмовия фестивал.

Смешен филм фест 7 ще обхване различни възрастови групи и ще предложи много практически занимания, осигуряващи поглед зад кадър и как се прави една екранизация, информира още кметът.

„Вярвам, че натрупаният опит дава увереност на фестивала и със сигурност той ще продължи своето развитие“, заяви Таня Христова.

Новото тази година е, че филмовата програма ще усмихне не само габровци, но и цялата област Габрово, тъй като ще има прожекции в Севлиево, Дряново и Трявна.

Домът на хумора и сатирата също ще бъде домакин на доста интересни инициативи и прожекции, които ще се проведат във фокуса на седмицата от 20 до 26 октомври.

Общо 22 са филмовите заглавия. Девет от тях са включени в конкурсната програма. Носителят на Приза „Най-смешен филм на Габрово“ ще бъде определен от тричленно жури, в състав: председател Димитър Коцев – Шошо, Кин Стоянов и Мартина Вачкова.

И тази година публиката, посетила прожекциите, ще има възможността да избере свой фаворит, чрез попълване на анкетна карта или чрез гласуване на сайта на фестивала.

Младите хора в Габрово ще имат интересни срещи с членовете на журито. В петък, 21 октомври, Димитър Коцев – Шошо ще се срещне с доброволци на ИМКА и младежи, с интереси в областта на литературата и филмовото изкуство.

В понеделник, 24 октомври, младите таланти на Театрална студия „Движение“ в ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ – Габрово ще се срещнат с Мартина Вачкова, учениците от Национална Априловска гимназия ще разговарят с Кин Стоянов.

В Смешен филм фест 7 е включено силно присъствие на българско кино. Общо десет филма в широка жанрова палитра – 2 нови игрални, 5 късометражни, документален, златна лента и детски анимационен пълнометражен филм.

Според Калина Вагенщайн най-важното за фестивала е неговото разрастване, както във времето, така и в пространството.

„В пространството –  защото ще има прожекции в другите градове на област Габрово, а във времето – след неговия край два поредни четвъртъка през ноември в Дома на хумора и сатирата ще има продължение с още 2 филма от фестивала“, каза организаторът на филмовия фестивал.

Много важен акцент в програмата е й руското кино, стана ясно още от думите на г-жа Вагенщайн. Целият 23 октомври ще бъде посветен на руски комедии.

Кои филми ще бъдат показани по време на Смешен филм фест 7, както и още подробности за най-забавния филмов фестивал можете да откриете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730