Спорт

Интер се събуди срещу Саутхемптън


Отборът на Интер записа кошмарен старт на кампанията си в Лига Европа. Миланският гранд последователно падна от считаните за аутсайдер в групата – Апоел Беер Шева (0:2) и Спарта Прага (1:3).

Сега обаче дойде време за италианците да запишат и първия си успех в евротурнирите през този сезон, който запазва шансовете им за излизане от груповата фаза. „Нерадзурите“ се наложиха много трудно с минималното 1:0 при домакинството си на Саутхамптън в сблъсък от третия кръг от група „К“ на втория по сила клубен турнир.

Решителното попадение вкара Антонио Кандрева в 67-ата минута. Привлеченият за 22 милиона евро от Лацио футболист изненада стража на гостите с удар от наказателното поле с левия крак, като топката попадна точно под гредата.

В 77-ата минута Интер остана с човек по-малко на терена, след като Марсело Брозович беше изгонен за грубо нарушение в средата на терена. Англичаните веднага се опитаха да се възползват от численото си превъзходство и упражниха натиск срещу Интер.

В 87-ата минута Нагатомо спаси тима си от сигурно попадение, като спря на голлинията топката след изпълнение на ъглов удар. В последвалото разбъркване стражът на Интер Самир Ханданович отрази удар от около метър на Остин и опази аванса на тима си. В добавеното време Саутхамптън отново имаше шанс за изравнителен гол, но късметът отново изневери на англичаните и така победата отиде у домакините.

В другата среща от групата Спарта Прага постигна победа с 1:0 като гост на израе…