България Север

Провериха 4 проекта на Общината и на две училища

снимка: Община Габрово, Архив

снимка: Община Габрово, Архив

Експерти на РИОСВ – Велико Търново започнаха проверки за изпълнението на проекти, получили финансиране в конкурса „Обичам природата – и аз участвам” 2016, който се провежда в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда – 2016 г.“.

Те се изпълняват от общини и кметства, детски градини и училища. Финансирането е до 10 000 лв. за местните власти и до 5 000 лв. – за учебните заведения.

Проверени са четирите проекта на Община Габрово – за изграждане на спортна площадка и кът за отдих в с. Стоевци, за облагородяване на детски площадки и изграждане на кътове за отдих в с. Балани и на ул. „Радост“ в Габрово, за изграждане на зона за спорт в междублоков терен на ул. „Видима“ в града. Монтирани са беседки, пейки и кошчета, уреди за спорт на открито, като дейностите са изпълнени по най-добрия начин, в указания срок.

Проверени са проектите и на две училища в Габрово – Национална Априловска гимназия, която е облагородила двора си, а ПТГ „Д-р Н. Василиади“ е закупила и монтирала фитнес уреди за спорт на открито.

Общо 31 проекта на 15 общини и кметства, 6 училища и 10 детски градини от Великотърновска и Габровска област получиха финансиране в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда” и обявения от Министерство на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда конкурс на тема „Обичам природата – и аз участвам” 2016.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730