Спорт

Моу пак се дъни, Сити громи


Отборът на Манчестър Юнайтед тотално надигра Бърнли, но така и не стигна до гол при домакинството си, завършило при резултат 0:0.

Денят бе помрачен за тима не само отпоредният колеблив резултат, но „червените дяволи“ останаха и без мениджъра си Жозе Моуриньо, който бе пратен на трибуните на почивката.

За капак и Андер Ерера бе изгонен за получен втори жълт картон в 68-ата минута.

Въпреки численото превъзходство на противника си, домакините отправиха 11 удара в рамките на вратата и удари две греди, но това се оказа недостатъчно за спечелването на трите точки.

За Юнайтед това е поредна грешна стъпка в първенството и тимът вече изостава сериозно от лидерите, като към момента заема осмо място с 15 точки.

В същото време градският съперник – Манчестър Сити разгроми с 4:0 Уест Бромич на „Дъ Хоутърнс“ и се върна на върха във временното класиране на Премиър лийг.

Серхио Агуеро (19′ и 28′) и Илкай Гюндоган (79′ и 90′) вкараха по два гола и сложиха край на най-лошата серия в треньорската кариера на Джосеп Гуардиола. Преди този двубой „гражданите“ нямаха победа в шест поредни срещи във всички турнири.

Шампионът Лестър от своя страна се пребори за първата си точка като гост през този сезон в елита на Англия, след като записа равенство с Тотнъм – 1:1, на „Уайт Харт Лейн“.

Винсент Янсен изведе домакините напред в 44-ата минута, когато реализира точно дузпа, отсъдена за нарушение на Роберт Хут срещу него. Това бе…