Спорт

Стадионът не гори, а Левски не лети


Левски тръгна с летящ старт в Първа лига. Да, „сините“ бяха разколебани в откриващите си два двубоя, но бързо се окопитиха и започнаха да редят победа след победа в родното футболно първенство. Новоназначеният Люпко Петрович оказа своето влияние върху играта на тима и три по три, точките запонаха да се трупат, а отборът се изкачи до първото място в класирането. Къде с тотална доминация и красива игра, къде с известна доза късмет или побутване, но Левски побеждаваше.

И изведнъж, сякаш от нищото, сръбският наставник напусна поста си. В последствие причините за оставката му се поизясниха. Те не бяха една и две, а той ги описа прилежно в молбата си до ръководните органи на клуба. Петрович не бе никак доволен от медийния терор, където го „уволняваха“ през кръг, не му се понрави и неразборията по горните етажи на „Герена“, но най-силно прозвучаха думите „фигурата на треньора в Левски е напълно обезценена“. Люпко си събра багажа, благодари на „синята“ общност, а изводът беше, че в отбора все още не се работи по правилен модел.

Всекиму е ясно, че Левски не се развива по правилния начин, и то не от вчера, нито от днес. Не е възможно един спортен клуб да върви нагоре и да „расте“, ако първият отбор не се води дълготрайно от добър специалист, който да не трепери всеки мач за мястото си на скамейката или такъв, който не знае, аджеба, кой е собственикът (съдейки по мнението на Петрович Спас Русев е такъв само на…