Бизнес и Политика

Гурме и хорека в едно


9 ноември е първата дата, когато ценителите на висшата кулинария, гурме кафето и професионалното хорека оборудване, ще имат възможност да намерят всичко на едно място. В Интер Експо Център – София ще отвори врати за пореден път изложението СИХРЕ, приютяващо тази година над 80 бранда от 22 държави.

Посетителите ще се потопят в гватемалска атмосфера с великолепно кафе от световно състезание. Шеф-готвачи от Швеция, Холандия и България ще демонстрират постиженията си, а родни кулинари и баристи ще премерят сили в две различни състезания.

За небцата на кулинарните любители

На 9, 10 и 11 ноември на СИХРЕ стартира нов кулинарен форум – GastronomiX, като сред лекторите тази година са Йонас Лундгрен от Швеция, Ян Сминк от Холандия и от българска страна Димо Димов, Милен Панев, Алекс Иванчев, Борислав Екзархов, Ради Стамболов, Елица Божинова и Йоана Петрова.

Всички те ще изнесат лекции и ще направят демонстрации с различни теми, с цел да вдъхновят и предложат идеи на български готвачи и ресторантьори. Организатор на събитието еБългарската асоциация на професионалните готвачи с главни действащи лица Андре Токев и Димо Димов.

Освен GastronomiХ в програмата на СИХРЕ е включено състезанието UniChef, което се организира от Unilever Food Solutions. Надпреварата е разделена в две категории – за професионални готвачи и за ученици от гимназии и техникуми с кулинарен профил. Набирането на участниците в UniChef вече започна, а финалът ще бъде на изложението.

За качествата …