Спорт

Гениален Йозил „попари“ Лудогорец в края


Лудогорец загуби драматично от Арсенал с 2:3 на националния стадион „Васил Левски“ в мач от груповата фаза на Шампионската лига.

Разградчани започнаха мача в шеметно темпо и набързо поведоха с 2:0, благодарение на Джонатан Кафу (12′) и Клаудио Кешеру (15′). Арсенал обаче успя да се върне в двубоя с попадения на Гранит Джака (20′) и Оливие Жиру (42′).

По всичко личеше, че срещата върви към равенство, но геният на Месут Йозил блесна в самия край на срещата. В 88-ата минута германецът „навърза“ отбраната на Лудогорец и на празна врата вкара победноото попадение за английския тим.

90+4′ – Край на мача! Лудогорец загуби от Арсенал с 2:3.

88′ – ГОЛ за Арсенал! 2:3! Месут Йозил смълча трибуните с виртуозно изпълнение. Германецът бе изпуснат от отбраната на Лудогорец, прехвърли елегантно Милан Борян, преодоля върналите се двама защитници и на празна врата напрви обрата на лондончани пълен.

84′ – Влезлият като резерва за Арсенал Алекс Окслейд-Чембърлейн получи добра топка от Йозил в наказателното поле на домакините, но топката лети встрани.

70′ – Подобно на голяма част по първото полувреме, така и в последните минути играта на двата тима се „отвори“. Лудогорец организира няколко добри контраатаки, последвали след откраднати топки от обсадата на Арсенал, но гол през второто полувреме все още няма.

66′ – Гранит Джака от Арсенал получава жълт картон за грубо влизане в краката на Мар…