Спорт

На полувремето: Лудогорец – Арсенал 2:2


Лудогорец и Арсенал играят на националния стадион „Васил Левски“ в мач от груповата фаза на Шампионската лига. След първото поплувреме резултатът е 2:2.

Разградчани започнаха мача в шеметно темпо и набързо поведоха с 2:0, благодарение на Джонатан Кафу (12′) и Клаудио Кешеру (15′). Арсенал обаче успя да се върне в двубоя с попадения на Гранит Джака (20′) и Оливие Жиру (42′).

42′ – Гол за Арсенал! 2:2! Оливие Жиру бе изведен зад отбраната на Лудогорец със страхотно центриране на Аарън Рамзи и прати с глава топката в мрежата. Вина има и вратарят на „зелените“ Борян, който тръгна да пресреща нападателя, но не стигна навреме до топката и оголи вратата си.

38′ – Жълт картон за Йордан Минев, който влезе дост грубо отзад в кракат на пазещия топката дълбоко в собствената си половина Алексис Санчес.

31′ – Лудогорец изнесе играта в по-предни позиции и задържа топката пред наказателното поле на „артилеристите“ в продължения на няколко минути, което се случи за пръв път в двубоя. Разградчани изпълниха и корнер, от който обаче не последва нищо.

24′ – Лондончани бързо се отърсиха от шока и отново доминират в центъра на терена.

20′ – 2:1. Арсенал връща едно попадение чрез Гранит Джака. Швейцарецът бе оставен абсолютно сам на точката за дузпата и не остави шансове на Борян, пращайки топката в долния ляв ъгъл на вратата с премерен удар.

15′ – 2:0 за Лудогорец! Мечтано начало за българския тим. Клауд…