Бизнес и Политика

„Алтерко Роботикс“ представят GPS тракер за домашни любимци

„Алтерко Роботикс“ са българска стартъп компания, която е известна с детския „проследяващ“ часовник MyKi,който доби изключителна популярност и се радва на повече от 40 000 поръчани бройки.

Алтерко обаче не спират до там. От компанията представиха най-новият си продукт, който е еквивалента на MyKi, но за домашно любимци. Устройството се казва MyKi Pet и не само е първият български тракер за домашни любимци, но е и един от най-леките в световен мащаб с тегло от едва 23 грама.

Освен за проследяване, MyKi Pet може да се използва и като персонален треньор за животните. Той може да възпроизведе 4 различни звука, с които стопанина може да обучава домашния си любимец.

Както и при детския MyKi, тук също може да се задават зони на сигурност, като „Разходка“ или „Домашна“. Ако любимецът напусне някоя от зоните на сигурност, стопанинът му веднага ще бъде уведомен чрез мобилния си телефон.

MyKi Pet използва над 20 сателита за установяване локацията на домашния ви любимец и гарантират почти 100% точност при откриването му. Устройството е снабдено и с допълнителна Wi-Fi/LBS система, така че дори и на закрито да може да се получи точна информация за местонахождението на любимеца.

Иновативния тракер е прахо и водоустойчив, което го прави подходящ и за ловни кучета, а батерията му издържа до 7 дни с едно зареждане.

Редовната цена на утройството без SIM карта е 159лв., а със SIM карта е 199лв. До 10 ноември обаче, всеки желаещ да закупи тракера, може да го поръча с 10лв. отстъпка.