Спорт

Фенерите опариха Юнайтед в Турция


Отборът на Манчестър Юнайтед понесе нов тежък удар през този сезон, след като загуби с 1:2 при гостуването на Фенербахче в мач от груповата фаза на Лига Европа. Страхотен гол със задна ножица на Муса Соу още във втората минута даде аванс на домакините. В 59-ата Джърмейн Ленс удвои резултата. Тимът на Жозе Моуриньо игра безидейно и не успя да отвърне на двата удара. Едва в 89-ата минута Уейн Рууни върна един гол. Два кръга преди края британците са на третото място в групата с шест точки. По седем имат Фенербахче и Фейенорд.

В същото време, Отборът на Рома постигна убедителна победа с 4:2 в гостуването си на Аустрия (Виена). „Вълците“ прибавиха много важни три точки в актива си, с които излязоха еднолично начело във временното класиране в група „Е“.

Мачът не започна добре за гостите, като още във 2-ата минута Кайоде бе намерен на задната греда и успя да прати кълбото зад голлинията, въпреки усилията на защитник да изчисти.

Рома обаче реагира светкавично и още в 4-ата минута Бруно Перес получи отдясно, центрира по земя във вратарското поле и там Един Джеко засече за 1:1.

След това гостите взеха нещата в свои ръце и в 18-ата минута след центриране от корнер Джеко стреля с глава, вратарят спаси, но Де Роси бе заел добра позиция, за да се разпише за 1:2. В 65-ата миунта Джеко вкара втория си гол в мача, засичайки центриране в наказателното поле за 1:3. В 78-ата минута пък Раджа Наинголан докара нещата до 1:4, възползвайки се от лошо изчистена топка с…