Спорт

Манчестър Сити подцени Боро и бе наказан


Отборът на Манчестър Сити не успя да победи Мидълзбро като домакин в мач от 11-ия кръг на Висшата английска лига, завършвайки 1:1 с гостите на своя „Етихад“.

„Гражданите“ тотално донимираха над своя съперник, но не успяха да си осигурят така очакваната ранна комфортна преднина. Серхио Агуеро все пак изведе Манчестър Сити напред в резултата малко преди последния съдийски сигнал за първата част.

През втората част възпитаниците на Хосеп Гуардиола продължиха с атакуващия футбол, но сякаш някак високомерно редяха пропуск след пропуск и така и не успяха да стигнат до втори гол. Неоползотворените им възможности за попадение бяха наказани в 91-ата минута, когато Мидълзсбро изравни за 1:1. Мартен де Рон заби топката с глава в мрежата на Клаудио Браво след прекрасно центриране на капитана Джордж Френд.

Така Манчестър Сити излезе еднолично начело в класирането с 24 точки, но е твърде вероятно да се смъкне надолу, тъй като Ливърпул и Арсенал, които са с по мач по-малко и с по 23 точки играят утре. Мидълзбро пък е 15-и със завоюваната 11-а точка и вече диша по-спокойно над зоната на изпадащите.

Ето и останалите резултати от мачовете във Висшата лига на Острова, играни днес (събота):

Борнемут – Съндерланд 1:2

Бърнли – Кристъл Палас 3:2

Уест Хям – Стоук Сити 1:1

Челси и Евертън играят от 19:30 българско време…