Спорт

Ferrari иска преразглеждане на наказанието на Фетел


Ferrari поиска от ФИА да преразгледа наказанието на Себастиан Фетел от Гран При на Мексико, въпреки че резултатите от състезанието няма как да се променят. Така събитията свързани с надпреварата продължават, макар и от нея да изминаха повече от 10 дни. 

Германецът блокира Дани Рикардо в предпоследната обиколка и въпреки че първоначално се качи на подиума като трети, след това получи 10 секунди наказание, тъй като стюардите прецениха, че е променил посоката си на движение, докато спира, което вече е забранено. 

„Скудерия Ferrari подаде молба до стюардите на Гран При на Мексико да преразгледат решението си за наказание на Себастиан Фетел заради действието му в обиколка №70. Предвид новите елементи и въз основа на забележките на рейс директора на светло излязоха нови елементи, които правят решението им възможно за преразглеждане“ се казва в официалното съобщение на италианците. 

„Ние разбираме, че резултатите няма как да се променят, но е важно за в бъдеще да има яснота относно правилата и те да бъдат изяснени напълно. Ferrari счита, че решението трябва да бъде преразгледано“ се добавя в него. Самият Фетел отново не се съгласи със санкцията си. 

„Очевидно е, че не съм съгласен с решението, което бе взето. Защитих позицията си, като веднъж промених посока си, но след това оставих достатъчно място на Даниел от вътрешната страна. След това колата продължи да се движи напред, а се получи блокиране при него, тъй като в таз…