Спорт

България с изстрадана победа над Беларус


България постигна втора победа в група А на световните квалификации, след като на националния стадион „Васил Левски“ излъга с 1:0 коравия отбор на Беларус.

Единствения гол в мача отбеляза звездата ни Ивелин Попов в 10-ата минута. Асът на Спартак Москва се разписа след чудесна комбинация между Светослав Дяков и Спас Делев, който се завърна в представителния тим след дълго отсъствие. До края на първото полувреме и двата отбора имаха добри шансове за още попадения, но не се възползваха от тях.

След почивката селекционерът Петър Хубчев в типичния си стил затвори възпитаниците си, което се оказа печеливш ход и нашите спечелиха важния двубой с 1:0. Българите обаче имаха и късмет, тъй като в 94-ата минута гол на Сергей Корниленко беше отменен заради засада.

Така България събра 6 точки и се намира на 4-то място, но само на точка след Швеция и Холандия, с чийто тим играем на 25 март в София. Лошите новини за „лъвовете“ обаче са свързани с Александър Александров и Дяков, които получиха жълти картони и ще пропуснат мача с „лалетата“ поради наказания.

Мачът на стадион „Васил Левски“ започна много мудно, но след 10 минути игра България поведе при първата хубава атака. Тогава Светослав Дяков с пас като по учебник изведе Спас Делев по дясното крило, той напредна и центрира във вратарското поле. Там Ивелин Попов изскочи от втора позиция и с глава не остави шансове на стража за 1:0.

Гостите пропуснаха златен шанс да изравнят 120 секу…