Спорт

„Арена Армеец“ приветства ансамбъла ни за едно финално шоу


Бенефисът на „златния“ ни ансамбъл по художествена гимнастика се превърна в грандиозен спектакъл, проследен на живо от 12 500 души, които станаха свидетели на това как родните грации си взеха последно „сбогом“ с любимия спорт след 8 години, равносметката от които включва и впечатляващите 81 медала.

Много аплодисменти, усмивки и сълзи съпроводиха събитието, което се проведе в столичната „Арена Армеец“.

Бронзовите медалистки от Олимпийските игри в Рио де Жанейро това лято – Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Християна Тодорова, Ренета Камберова и Любомира Казанова, както и момичетата, които помогнаха за спечелването на куп отличия от олимпийски игри, световни и европейски първенства и големи форуми – Катрин Велкова, Елена Тодорова и Цветелина Стоянова юарадваха публиката с финалното си шоу.

Цвети Стоянова, която пропусна Игрите в Рио е в залата заедно с приятеля си Александър Любенов и ще изгледа представянето на съотборничките си.

Спектакълът започна с общо изпълнение на седемте (без Стоянова), облечени в черни нестандартни екипи. След това прожектираха видео и всяка една от тях разказа за първите си спомени в гимнастиката. На екрана вървяха и снимки от детските им години в гимнастиката. Илияна Раева разказа за растежа на отбора. След това Владимир Ампов-Графа поздрави момичетата със свои изпълнения.

Първото индивидуално изпълнение на сцената за вечерта поднесе Катрин Велкова, която беше подкрепена от осем от малките грации…