България Север

Трима, карали с отнети книжки, влизат в затвора

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Трима мъже, шофирали без свидетелство за управление, са осъдени по бързи производства на Районна прокуратура – Габрово, съобщиха от Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Районна прокуратура – Габрово е приключила разследване и е предала на съд още 35 лица за същото деяние, като в 26 от случаите извършителите са осъдени по незабавни или бързи производства.

След внесени обвинителни актове и постигнати в съдебни заседания споразумения по бързи производства, водени от Районна прокуратура – Габрово, тримата мъже са осъдени на лишаване от свобода за това, че са шофирали без свидетелство за управление, в едногодишен срок от наказване по административен ред за извършването на такова деяние.

Николай Д. е осъден на десет месеца лишаване от свобода при строг режим за това, че на 02.11.2016 г., около 08,30 часа, в Габрово, управлявал лек автомобил „Рено 19“, без съответно свидетелство за управление, в едногодишен срок от наказването му по административен ред за друго такова деяние, влязло в законна сила на 28.07.2016 г.

Една година и два месеца лишаване от свобода при строг режим и глоба 500 лева ще изтърпи Мишо М. Той се призна за виновен за това, че на 28.10.2016 г., около 20,00 ч. в Габрово управлявал лек автомобил “Фиат“, без съответно свидетелство за управление на МПС, като деянието е извършено в едногодишен срок от наказването му по административен ред за такова деяние.

Осем месеца лишаване от свобода при строг режим ще изтърпи и Митко М. за това, че на 23.09.2016 г. в Габрово, управлявал лек автомобил “Мазда 121” без свидетелство за управление на МПС в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние, влязло в сила на 09.09.2016г.

Споразуменията имат последици на влезли в сила присъди.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730