Спорт

Головете валяха в Дортмунд


Страхотна вечер ни предложиха сблъсъците от 5-я кръг на Шампионската лига.

Борусия (Д) и Легия донесоха неповторима емоция на феновете си, след като си вкараха 12 гола, а германците записаха нов убедителен успех на своя земя – с 8:4.

Още в рамките на първия половин час станахме свидетели на цели седем гола. В 10-ата минута гостите изненадващо излязоха напред в резултата, след като Александър Прийович се разписа с красив удар от 15 метра.

Това обаче бе само началото на шоуто, което предстоеше да видим. За периода от 17-ата до 20-ата минута Дортмунд обърна резултата с три бързи гола – два дело на Кагава и един – на Нури Шахин. Осман Дембели пък може да се похвали с две асистенции за тях.

В 29-ата минута последният също записа името си сред голмайсторите. Той бе точен с изстрел от 16 метра и не особено прецизна реакция от страна на противниковия вратар.

Преди това – в 24-ата, Прийович бе намалил изоставането на гостите до 2:3. В 32-ата завърналият се след контузия Ройс направи 5:2.

През втората част головата фиеста продължи. Маро Ройс оформи своя хеттрик с попаденията си резлизирани в 52-ата и 92-ата минута, а Кухарчук – 57′ и Паслак – 83′ – направиха загубата на Легия по-почетна.

В същото време, в другия двубой от групата Реал (М) записа нов изстрадан успех, този път като гост, срещу коравия тим на Спортинг (Лисабон). „Белите“ се наложиха с 2:1 и остават в борбата за първото място в група F на Шампионската лига.

Рафаел Варан изведе испа…