Спорт

Лудогорец удържа Базел и гледа към Лига Европа


Лудогорец и Базел не се победиха на националния стадион „Васил Левски“ в мач от група „А“ на Шампионската лига, завършвайки при резултат 0:0.

Двата отбора действаха много предпазливо през първото полувреме, разигравайки главно в центъра на терена. Сериозни опасности през двете врати липсваха, а най-доброто положение за гол бе далечен изстрел на Лука Дзуфи, който обаче бе париран от Владислав Стоянов.

През втората част футболистите на терена започнаха да гледат все по-често към противниковата врата, но попадения така и не паднаха. Лудогорец опитваше да действа на контраатаки, но играта на разградчани в предни позиции така и не се получаваше. Гостите от Базел могат да съжаляват повече, тъй като най-чистата ситуация се откри пред техен играч. Елнени е измъкна сам срещу Стоянов в 76-ата минута, но стражът на българския тим отново бе на висота и за пореден път спаси тима си.

Така Лудогорец събра 2 точки и заема третото място във временното класиране. Базел също е с две. В последния кръг Базел домакинства на Арсенал, докато Лудогорец гостува на ПСЖ.

90+3′ – Край на мача: Лудогорец – Базел 0:0

81′ – Марек Сухи спря бърза атака на Лудогорец с жената на жълт картон, поваляйки набралия скорост Джонатан Кафу.

76′ – Страхотно спасяване на Валдислав Стоянов. Футболист на Базел остана сам срещу стража на топката за дузпата и стреля силно, но със завиден рефлекс българският страж опази нулевото равенство.

72′ – Корнер за Базел, но цен…