Спорт

Спас Русев: Положението в Левски не е розово


Собственикът на “Левски” Спас Русев се срещна с фенове, представители на тръст “Синя България”. Още в началото босът уточнил, че се вижда с тръста в ролята му на втория по големина акционер, пише „24 часа“.

“Намеренията на новия собственик имат за главна цел да направят клуба самоиздържащо се дружество, като приходната част се генерира предимно от собствена дейност. Това съвпада напълно с основните цели на тръста, а именно да се премахне порочният модел “Бащица”, който доказано не работи в дългосрочен план”, обявиха от “Синя България”. От тръста обобщиха обсъжданите теми и резултатите от срещата така:

“Предстои да се направят промени в администрацията и да се подобри значително финансовата дисциплина в клуба. Трансферната политика, спортно-техническата част и ДЮШ ще търпят промени и реорганизация с цел гарантирането на стабилни приходи. Издръжката на отбора към този момент е подсигурена от спонсорски договор.

Получихме уверението на мажоритарния собственик, че в качеството си на акционер имаме пълното право на достъп до финансовата информация за състоянието на дружеството и тя ще ни бъде предоставяна от финансовия директор при поискване от наша страна. Доволни сме от честното отношение, нямаше гръмки обещания и замазване на очите, нямаше нито капка популизъм. Състоянието на ПФК “Левски” не е добро, но не е и катастрофално, тъй че от всички нас зависи да се върнем там, където ни е …