Спорт

Окрилен Пулев разнищи Питър за три рунда


Най-добрият български боксьор в тежка категория Кубрат Пулев разби нигериеца Самюел Питър в столичната зала „Арена Армеец“ за двубоя по между си от „Нощта на шампионите“.

Кобрата не остави шанс на своя съперник в големия двубой и още с първия гонг на първия рунд го засипа с тежки удари. Питър успя да издържи до третия, когато се отказа с разбит и окървавен нос, разбита лява скула и контузен десен лакът.

След победата десетки фенове на Пулев се стекоха на ринга, опитвайки се да се докоснат до голямата звезда на вечерта.

Ето и какво се случи в „Арена Армеец“ тази вечер:

Първи в залата влезе Самюел Питър, който бе посрещнат с бурни освирквания от публиката в „Арена Армеец“.

Секунди по-късно се появи и Кубрат Пулев под оглушителните скандирания „Българи юнаци“. Публиката секна, за да може величествените звуци на каба гайди да огласят залата. Пулев се запъти към ринга под звуците на „Притури се планината“ на великата Стефка Съботинова.

Последваха химните на САЩ (Питър е с двойно гражданство и се състезава за САЩ) и България. Близо 15 000 запяха „Мила родино“, а атмосферата в залата – неописуема.

Мачът рунд по рунд:

КРАЙ НА МАЧА! Кубрат Пулев победи категорично Самюел Питър. В залата звучат разтърсващите звуци на „Thunderstruck“ на AC/DC, а съдията вдига победоносно ръката на Кобрата!

Рунд 3: Кобрата започва със тевък ляв прав третия рунд. Личи си, че е по-подготвен. Нигериецъ…