Бизнес и Политика

Скандинавия се рекламира с чаши от лед, България – почти непозната


С питиета в чаши от дебел лед в комплект със специални ръкавици се рекламираха Скандинавските страни на тазгодишната специализирана борса за туризъм в Барселона. В изложбеният център на града приключи изданието на – Global Incentive and Business Travel and Meetings Exhibition with Conferences.

Всяка година в борсата се включват над 16 000 фирми от цял свят, тя се провежда от 1988 година и е специализирана за професионалисти в областта на бизнес- пътуванията и конгресния туризъм. България участва там със свой национален щанд, сред присъстващите имаше и български фирми-изложители и поканени участници.

Конгресният и бизнес-туризма е един от най-бързо развиващите се, скъпи и перспективни сектори в отрасъла. За страната ни е сравнително „нов“, различен от класиката – море/планина. Затова наши фирми използват подобни големи изложения не само за да обновят контактите си, но и да научат новостите.

След завръщането си от Испания, Мария Костова обясни, че е била в Барселона като част от 5-те български фирми специално поканени от организаторите на форума. Тя оценява българското участие там за много полезно защото по време на борсата са се провеждали съпътстващи обучения и семинари. Те ни помогнаха да се ориентираме за качеството на услугите и настаняването, изисквани от фирми и бизнесмени. Разбрахме от какви допълнителни дейности се интересуват съвременните пътуващи бизнесмени, какво да им предлагаме за свободното време, казва Костова.

Разбрахме, че о…