Спорт

Зидан: Не искаме Ювентус на осминафиналите


Треньорът на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан разкри срещу кой отбор не иска да се изправи на осминафиналите в Шампионската лига. Френският специалист изглежда се страхува най-много от италианския шампион Ювентус и не желае „белият балет” да мери сили с „бианконерите” на толкова ранен етап. Жребият за осминафиналите е в понеделник от 13:00 часа българско време.

„Ще видим какво ще се случи в понеделник, нищо не зависи от нас. Надявам се да не се паднем с Ювентус.“, сподели Зидан след равенството 2:2 срещу Борусия (Дортмунд), което остави Реал втори в групата. Френският специалист обаче не обясни какви са причините да не иска „бианконерите” за съперник. Една от тях е може би, че той е бил играч и на „старата госпожа”.

„Исках да сме първи в групата и направихме всичко възможно да победим Борусия (Дортмунд), но не успяхме. Поздравявам играчите за старанието. Феновете ни оказаха голяма подкрепа и също им благодаря. Изпуснахме контрола над мача в момента, когато не вкарахме няколко чисти положения. След почивката натискът ни не беше толкова силен, ни въпреки това можехме да вкараме още голове”, допълни френският специалист….