Спорт

Лестър срази невярващия Сити


Отборът на Лестър поднесе голямата изненада в 15-я кръг от Висшата лига на Англия, след като надигра с категоричното 4:2 като домакин един от големите претенденти за титлата Манчестър Сити.

„Лисиците“ избухнаха и в рамките на първата част вече водеха с 3:0. Джейми Варди (3′, 20′) и Анди Кинг (5′) донесоха убедителния аванс на шампионите до почивката.

През втората част Варди (78′) оформи своя хеттрик, а в края на двубоя „гражданите“ излязоха от шока. Головете на Александър Коларов (82′) и Нолито (90′) обаче само направиха загубата на гостите малко по-почетна.

След порацението, Ман Сити е на четвърта позиция с актив от 30 точки. Лестър заема 14-о място в таблицата.

В същото време, от грешката на манчестърци най-много се възползва тимът на Арсенал.

Възпитаниците на Арсен Венгер временно заеха лидерската позиция във временното класиране, след като се наложиха с 3:1 над Стоук Сити на своя „Емирейтс“.

Стоук поведе изненадващо с гол от дузпа на Чарли Адам в 29-ата минута, но Тио Уолкот (42′) успя да изравни до почивката със стотния си гол с екипа на Арсенал. През втората част Месут Йозил (49′) и Алекс Иуоби (75′) донесоха заслужена победа на домакините.

Така Арсенал се изравни по точки с Челси, като двата отбора имат и еднаква голова разлика, но все пак селекцията на Арсен Венгер е на върха благодарение на повечето отбелязани голове. Утре „сините от Лондон“ приемат Уест Бромич и спокойно…