Спорт

Диего Коста отново герой за Челси


Челси записа деветата си поредна победа във Висшата лига, след като в среща от 15-ия кръг на Висшата лига надви гостуващия Уест Бромич с минималното 1:0. След трите точки “сините“ си върнаха лидерската позиция в класирането, като отборът успя да си запази аванса от 3 пункта пред втория Арсенал.

Лондончани имаха пълно превъзходство във владението на топката, но липсваше онази острота в атаката, която тимът демонстрира в последните няколко мача. Все пак обаче Диего Коста донесе успеха на тима си след попадение в 76-ата минута.

Гостите стигнаха до интересно положение още в 6-ата минута, но Морисън не успя да засече с глава едно прекрасно центриране на Доусън във вратата на противника и топката премина покрай нея. Изненадващо добрата игра в атака на гостите продължи и в 11-ата минута Филипс пробва удар от границата на наказателното поле, който обаче премина над вратата.

През следващите минути на терена не се случи нищо кой знае колко интересно, а Челси владееше топката и създаваше добри атаки, но в крайна сметка само това. В 17-ата минута Фостър изпревари Педро, който понечи да стреля от добра позиция в наказателното поле, а две по-късно гостите имаха още един опит за гол. Ударът на Брънт от 20-ина метра обаче премина покрай вратата.

Малко след това удар от фаул на Азар попадна право в ръцете на противниковия страж. Най-интересното положение за гостите преди почивката се откри пред Рондон в 27-ата минута, но от добра позиция той прати топката много б…