Спорт

Лесов: Кобрата няма шанс срещу Джошуа


Олимпийският шампион по бокс от Москва 1980 Петър Лесов смята, че в момента Антъни Джошуа е най-добрият боксьор в света в тежка категория.

„Не виждам той да има някаква конкуренция. Антъни е млад, с експлозивно кроше, изчистен и много здрав физически. На моменти дори ми напомня на младия Майк Тайсън. Много умно води срещите си, като знае точния момент, в който да натисне съперника и да го нокаутира. Статистиката на Джошуа говори сама – 18 мача, 18 победи с нокаут и световна титла, която вече на два пъти защити.

Именно заради това аз съм на мнение, че в момента няма боксьор в света, който да му се противопостави. В това число се включва и Владимир Кличко, с когото ще се бие през април догодина. Убеден съм, че до шестия или седмия рунд ще има нокаут в полза на Джошуа.

В интерес на истината забелязах Антъни още през 2011 година на световното първенство за аматьори в Баку. Тогава ми се смееха, когато казах, че той ще бъде новата звезда в тежка категория.

И в този ред на мисли няма как да не споменем и Кубрат Пулев, който по всяка вероятност догодина ще има мач с Джошуа. В никакъв случай няма да се подлъжа по патриотизма и да кажа, че Кобрата има шанс. По-скоро може да издържи 12 рунда, но за победа трудно може да се говори. Пулев има по-големи шансове за победа, ако се организира реванш срещу Владимир Кличко. Украинецът вече е поизхабен като боксьор и предпоставките за победа на Кубрат са много. Преди това обаче е необходимо да проведе още един мач, но този път с…