Спорт

Логичното се случи и Роналдо взе четвъртата


Кристиано Роналдо спечели за четвърти път в кариерата си „Златната топка“. Това стана факт, след като „Франс Футбол“ поетапно обяви отзад напред финалната класация за престижния приз.

Португалецът триумфира през тази година с Реал в Шампионска лига, както и с родината си на Европейското първенство и логично бе сочен за големият фаворит.

31-годишният футболен майстор не присъства на събитието в Париж заради ангажименти в Япония.

Той трябваше да се пребори с основните си конкуренти в лицето на Лионел Меси (Барселона) и Антоан Гризман (Атлетико М).

„Ако Реал и Португалия не печелят, аз също няма да печеля. Отборът винаги е на първо място“, категоричен беше номер 7, който вече има четири „Златни топки“. С повече такива отличия е единствено Лионел Меси, който има пет.

„За мен е голяма чест да получа четвъртата си „Златна топка“. Емоцията е същата като за първата. Никога не съм си представял, че мога да спечеля четири пъти. Толкова съм щастлив. Искам да благодаря на всички мои съотборници от националния отбор и Реал Мадрид. Горд съм“, каза още португалецът.

В гласуването участваха 173 журналисти от целия свят. Всеки от тях нареди най-доброто трио, като за първия в подреждането се дават пет точки, за втория – три, а за третия- една.

Стана ясно още, че 11-има от 30-имата номинирани футболисти не са събрали нито една точка. По-късно ще бъдат обявени и техните имена.

Ето и крайното подреждане:

1. Kри…