България Север

След жалба намалиха с година присъдата и глобата на автокрадец

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

С решение по въззивно наказателно дело, тричленен състав на Окръжен съд – Габрово измени присъда на Габровски районен съд, като определи наказание от 3 години лишаване от свобода и глоба в размер на 5 000 лева за мъж от Габрово, признат за виновен в извършване на престъпление – вещно укривателство в големи размери.

Производството пред Окръжен съд – Габрово е образувано по жалба на Мартин М. от Габрово, признат от Районния съд за виновен в това, че през периода 15 март – 4 ноември 2014 г. в град Карнобат и в габровското село Мичковци, при условията на продължавано престъпление, в съучастие с друго лице от Габрово, с цел да набави за себе си имотна облага, укрил, отчуждил и направил опит да отчужди 5 броя леки автомобили, всички на обща стойност 60 890 лева – големи размери, за които е знаел, че са придобити от другиго чрез кражба.

За извършеното престъпление първоинстанционният съд бе наложил на Мартин М. наказание от 4 години лишаване от свобода и глоба в размер на 6 000 лева.

Тъй като посоченото деяние е извършено в изпитателния срок на предходно условно осъждане на Мартин М., първоинстанционният съд е привел в изпълнение и наказание от 7 месеца лишаване от свобода по споразумение, одобрено от Районен съд – Стара Загора през 2013 година.

Наред с това, Мартин М. и съучастникът му, са осъдени да заплатят солидарно на три от пострадалите лица, предявили граждански искове, обезщетения за причинени имуществени вреди в размер на общо 21 500 лева.

Другият подсъдим по делото – Иван Т. от Габрово, бе осъден на 2 години лишаване от свобода – условно, с 4 години изпитателен срок, като същият не е обжалвал акта на Районния съд и по отношение на него присъдата е влязла в сила.

След цялостна проверка на първоинстанционния акт въззивният съд счете, че са налице основания за изменението му единствено в санкционната част по отношение на подсъдимия Мартин М., като намали първоначално наложеното му наказание от 4 години лишаване от свобода и глоба в размер на 6 000 лева на 3 години лишаване от свобода и глоба в размер на 5 000 лева.

В останалата част присъдата на Габровски районен съд е потвърдена. Решението на Окръжен съд – Габрово е окончателно и не подлежи на касационна жалба или протест.

С пълното съдържание на решението на Окръжен съд – Габрово може да се запознаете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730