Спорт

Роналдо донесе нов трофей на Реал Мадрид


Реал Мадрид се измъчи страшно много и се спаси от резил срещу храбрия тим на Кашима Антлърс, но все пак спечели Световното клубно първенство след успех с 4:2.

Испанците триумфираха и през 2014-а, а сега се нуждаеха от обрат и продължения, за да се справят със съперника си, който при малко повече късмет можеше и да ги шокира в редовното време. Кристиано Роналдо и компания подцениха японския си противник и можеха да бъдат наказани, но оцеляха. Кристиано Роналдо отново бе звездата на деня, като се отчете с хеттрик, вкарвайки ключовите два гола в първото продължение.

Още от началото Реал установи контрол върху двубоя и в 9-ата минута стигна и до гол, което съвсем го успокои. Модрич стреля от въздуха след избита топка, стражът на японците изби, но Бензема бе на място и направи добавка, за да донесе аванс на фаворита.

Случилото се обаче доведе до известно пренебрежение от страна на европейците и почти веднага Кашима бе близо до изравняване, но ударът на Огасавара от трийсетина метра профуча над вратата.
Последваха минута на пълен контрол от страна на Реал, но вторият гол така и не идваше, а добрите положения не бяха кой знае колко много. В 27-ата минута Бензема стреля с левия крак, но вратарят спаси, а след корнера Варан засече с глава, но неточно. Роналдо на два пъти не успя да използва ситуации, останал един на един срещу съперник, които сякаш подцени.

Испанците очаквано имаха пълен контрол върху събитията и в 37-ата минута Лука Модрич накара Сугахата да прави н…