Спорт

Мирела Демирева стана „Спортист на годината“ на България


Мирела Демирева бе обявена за „Спортист на годината“ на България за 2016-а година.

Церемонията се проведе в Националния дворец на културата, а в 59-ата анкета своя вот дадоха 154 действащи спортни журналисти от общо 51 електронни и печатни медии.

Демирева ни накара да се гордеем, преборвайки се за среброто в скока на височина на олимпийските игри в Рио и заслужено видя името си на върха в подреждането тази вечер.

Тя получи наградата си от президента на българския олимпийски комитет и световна рекордьорка в тази дисциплина Стефка Костадинова. „В Мирела виждам себе си“, красноречиво заяви Костадинова.

Ето и финалната десетка в престижната класация:

1. Мирела Демирева

„За мен е чест да бъда сред вас. Когато имах нужда от помощ, никога не ми бе отказана. Изключително много хора имат принос за това, което ми се случва сега – моите приятели, моето семейство. Моят треньор, нашата федерация. Позволиха ми да вървя по собствения си път. Искам да благодаря на себе си, тъй като запазих куража си, продължих да се боря, продължих да търся и никога не загубих вяра в себе си. Смятам, че съм доказателство, че когато на човек му бъде даден шанс, той може да постигне мечтите си. Аз постигнах една своя мечта, но вярвам, че най-доброто предстои. За всички нас най-доброто предстои”, сподели емоционалната Мирела Демирева.

2. Елица Янкова

„Благодаря Ви. Искам да правя стъпките една по една. Следващата ми цел е злато от Европейското&r…