България Север

Две коли се удариха на кръстовището на Козирката (снимки)

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Два автомобила, „Фолсваген Голф“ и „Опел Вектра“ с габровски регистрации, се удариха на оживеното кръстовище, образувано от бул. „Априлов“ и ул.“Райчо Каролев“ в Габрово, научи „Габрово Нюз“. Катастрофата стана днес, 22 декември, около 14.15 часа.

Произшествието по всяка вероятност е възникнало по вина на водача на „Фолксваген“-а, потеглящ от тротоара и мъчейки се да направи ляв завой от ул.“Райчо Каролев“ към бул.“Априлов“, но това тепърва ще бъде установено и изяснено.

Инцидентът се е разминал за щастие без човешки жертви, единствено с нанесени материални щети по двата автомобила, съобщиха за „Габрово Нюз“ от полицията.

Неприятният инцидент на пътя предизвика известно затруднение в движението на автомобили по натоварената пътна артерия. Трафикът временно се регулира от полицаи, които пропускат движещите се коли в едната част на пътното платно.

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

От единия от двата автомобила, участвали в катастрофата, е изтекло масло по пътното платно, което ще наложи обезопасяване на коварния разлив на по-късен етап, когато двете коли бъдат изтеглени от мястото на инцидента.

Колоната от изчакващи, за да преминат през възловото кръстовище автомобили, достигна почти до кръстовището на ул.“Юрий Венелин“ и бул.“Априлов“, както и от другата страна – до сградата на Национална Априловска гимназия, но шофьорите търпеливо изчакваха своя ред.

Двамата водачи са били тествани за употребата на алкохол, като отчетените резултати са отрицателни, уточниха още от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово. Произшествието е посетено и обслужено от екип на пътна полиция.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730